Yngling Leasen

Stichting Nationaal Jeugdzeilplan

Dankzij het Jeugdzeilplan kun je op een unieke wijze verder komen als wedstrijdzeiler. In samenwerking met de Yngling klasse organisatie biedt de stichting zeilers een unieke kans.
 

Wat is het Nationaal Jeugdzeilplan? 
Het doel van deze stichting is het stimuleren van gemotiveerd en getalenteerd, maar onvoldoende gefortuneerd zeiltalent. Deze stichting doet dat door: 

  • Betaalbaar wedstrijdzeilen
    De stichting schaft boten aan, die zij vervolgens tegen een geringe vergoeding beschikbaar stelt aan zeilers die binnen haar doelgroep passen. In verband met het tactische aspect is voor de Yngling gekozen.
  • Professionele wedstrijdtraining
    In samenwerking met het Watersportverbond en de Yngling Club Holland zijn trainingen opgezet door de stichting. Bij de deelnemende verenigingen wordt een vervolg gegeven aan de centrale trainingen, door het organiseren van trainingen in de “wedstrijdvrije” weekends.
  • (Inter)nationale competitie binnen bereik 
    Binnen de Ynglingklasse is een uitdagende regionale en een daarop aansluitende landelijke- en internationale competitie opgezet.

Doelgroep
De doelgroep bestaat naast het zeiltalent ook uit watersportverenigingen, jeugdtrainers en (zeil)scholen.

 

Voorwaarden

Ter beoordeling of aan de criteria wordt voldaan, kunnen alle prospect bemanning c.q. teamleden verzocht een watersport c.v. opsturen naar het bestuur van de “Stichting Nationaal Jeugdzeilplan”.


Meer weten? - Neem contact op met de stichting