Nieuwsbrief september 2020

Geplaatst op 02-09-2020

 

 

NIEUWSBRIEF  

 

YCH logo 139X122

 

SPONSORS

   

logo-hein

 

njzp 2

 

promotex 2

 

 

Beste ,

  

Na een voorseizoen waarin we door alle Coronamaatregelen geen evenementen hebben kunnen varen, maken veel Ynglingzeilers zich nu op voor een naseizoen waarin dit wel weer lijkt te kunnen. Op meerdere plekken in Nederland zijn initiatieven ontstaan. Zo werd er hard getraind op de Binnenmaas, waren er avondwedstrijden met een vast clubje boten op de Kaag en in Roermond werden wedstrijdjes georganiseerd.  

Iedereen heeft zo toch de kans gehad om warm te draaien voor de eerste wedstrijd van 2020. Op het ONK gaan we zien hoe dat uitpakt!  

 

ONK 

De lichten staan op groen voor het ONK, dat wij varen tijdens de Open Dutch Sailing Championships in Medemblik van 18 – 20 september. Het zal een aangepast evenement zijn vanwege de Coronamaatregelen. Gelukkig gaat het belangrijkste, het zeilen, zoveel mogelijk onaangepast door. Er is nog plek voor meer boten dus staat jouw team nog niet ingeschreven, doe dit dan snel op https://opendutchsailing.org/  

 

Klasse evenement Roermond 

Helaas heeft de organisatie van het traditionele klassenevenement in Roermond moeten besluiten de 50e editie dit jaar niet door te laten gaan:  


Beste Yngling zeilers, 
Met pijn heeft Yngling Club Holland regio Zuid moeten besluiten om het 50ste Yngling Evenement Roermond van 3 en 4 oktober 2020 niet door te laten gaan. De reden mag duidelijk zijn: het Corona-virus speelt ons parten. Door het Corona kunnen we dit jaar niet het feestweekend organiseren wat past bij dit 50ste evenement en past bij de altijd enthousiaste Yngling fanaten.  
Dus noteer dit jubileum, het 50ste Yngling evenement, alvast in je agenda: 02 en 03 oktober 2021. We heten jullie van harte welkom in Roermond. En gaan er dan een spetterend memorabel weekend van maken, op het water en uiteraard ook buiten de wedstrijden! 
Yngling Club Holland Regio Zuid 

 

Nebelpokal Berlijn 
Een alternatief voor het klassenevenement is om met je team af te reizen naar Berlijn. Daar wordt van 2-4 oktober de 70e editie van de Nebelpokal georganiseerd op de locatie van het WK in 2021. De organisatie wil Ynglingzeilers met dit driedaagse evenement graag een alternatief bieden voor het gemiste WK deze zomer. De wedstrijddocumenten staan inmiddels op Manage2Sail en de inschrijving is geopend: https://www.ycbg.de/?p=17930 

 

Hein Ruyten Trofee 

Natuurlijk maken we ons ook op voor de vaste seizoensafsluiter eind oktober: de Hein Ruyten Trofee. Prachtige wedstrijden met veel boten aan de start en een steigerborrel op gepaste afstand als afsluiter. Normaliter wordt dit evenement aangekleed met diners, feestje en slaapgelegenheid. Door de huidige maatregelen zijn wij genoodzaakt om een ieder te vragen zelf op zoek te gaan naar een slaapplek en zijn we nog niet zeker hoe het sociale programma er uit komt te zien. Indien de situatie verandert zullen wij uiteraard doen wat mogelijk is om het evenement alsnog ouderwets compleet te organiseren.  
Aanvullende wedstrijdinformatie wordt de komende week op de website gepubliceerd. Ook gaat daar dan de inschrijving open.  

 

 

Er is gelukkig nog voldoende om naar uit te kijken en de strijd op het water met elkaar aan te gaan. We hopen velen van jullie te zien op 18 september in Medemblik, waar wij met elkaar het seizoen 2020 alsnog zullen openen!  

 

Namens het gehele bestuur van Yngling Club Holland,

Met vriendelijke groeten,

Hannah Feringa
Secretaris Yngling Club Holland

         

 

Geen nieuwsbrief ontvangen? Meld je af via: Nieuwsbrief instellingen