WK-verslag: Travemünde


WK-verslag: Travemünde

Geplaatst op 29-08-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jolle Bausch

Dit jaar mocht de Yngling-klasse haar WK organiseren in Travemünde. Het stond eerst gepland in Koper, Slovenië, maar wegens omstandigheden konden we daar helaas niet terecht en zijn we uitgeweken naar Travemünde, Duitsland. De klasse kon zich op het laatste moment nog voegen bij de Travemünde-Woche. Aanwezig waren de NED 355 met Maarten Jamin, Cristel Pessers en Jaap Smolders. Ook was de NED 320 aanwezig met Jolle Bausch, Maureen Stalenhoef en Emile van Raaij. Reinier de Kler voer met Stefan Wuyts en Bart Goossen in de BEL 358.

Condities
Het WK kende ideale zeilomstandigheden. Elke dag was er een middelmatig tot krachtige wind met temperaturen van rond de 30 °C. De windrichting en de sterkte bood de kans voor de golven om wat op te bouwen. De eerste wedstrijddag lag de baan relatief dichtbij de kant, dit zorgde voor interessante condities en wind draaiingen. De andere dagen lag de baan minder bij de kant en was de wind afwisselender. Dit zorgde voor een meer oscillerende wind draaiingen en andere condities met betrekking tot golven.

Sociaal programma
Het WK werd gezellig geopend op de Überseebrücke II, dit was aan de gezellige boulevard van Travemünde. Wij werden daar als klasse van harte welkom geheten en vervolgens was er eten en drank georganiseerd voor de Yngling. Dit gaf gelegenheid om bij te praten met mensen of juist om mensen te leren kennen. Na de eerste wedstrijddag was de ‘nations party’, waarbij alle landen wat specialiteiten meenamen vanuit eigen land. Dit was super leuk en gezellig en een mooie mogelijkheid om de eerste wedstrijddag te bespreken. De avond hierna was het ‘Championship Diner’. Dit was een diner dat plaats vond op de driemaster de Passat. Er was een super buffet neergezet en er is heerlijk gegeten.

De (goede) resultaten
De Nederlanders waren allemaal succesvol. De NED 320 heeft de Jørgen Ring prijs gewonnen. Dit betekent dat zij Europees Jeugd Kampioen zijn geworden. Van harte gefeliciteerd Jolle, Emile en Maureen! Reinier heeft met Stefan en Bart ook een succesvol WK gehad, zij zijn derde overal geworden. Super goed gedaan en ook van harte! De NED 355 met Maarten Jamin, Cristel Pessers en Jaap Smolders is dit WK wereldkampioen geworden, van harte gefeliciteerd! Wij zijn als klasse super trots op deze prestatie!

Wij zijn als klasse super blij dat jullie de Nederlanders goed op de Yngling kaart hebben gezet.