WK Berlijn


WK Berlijn

Geplaatst op 04-08-2021  -  Categorie: Algemeen

Na een jaar uitstel vond van 24 tot 31 juli in een zonovergoten en warm Berlijn het wereldkampioenschap Yngling plaats.
Dit jaar namen 51 Yngling teams deel aan het evenement, waarvan 7 Nederlandse teams. Er waren teams uit Australië, Argentinië, Frankrijk en België, naast de bekendere Ynglinglanden als Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken.
Er werd gevaren op de Müggelsee, een plas ten oosten van Berlijn en dubbel zo groot als de Braassemermeer, omgeven door bomen.

Het evenement begon met twee dagen licht weer, met veel windshifts die maakten dat je constant vreselijk scherp moest zijn om niet achter de feiten aan te lopen. Een aantal teams lukte dit erg goed, waaronder het team van Maarten Jamin.

De laatste twee dagen werd in een gold- en silverfleet gevaren en was er een stuk meer wind. Met name de vlagen waren venijnig en ook nu kon je geen moment verslappen. In beide fleets werd spannende strijd geleverd, vreugdekreten geslaakt tijdens een goede surf downwind en gemopperd als het de stuurman niet lukte de bemanning droog te houden in een windshift.

Ook het sociale programma was dik in orde; naast een welkomstfeest en openingsceremonie werden meerdere landenparties gecombineerd en zo was er elke avond op de club wel wat te beleven!

cd64fdfd-849d-42e1-ac36-2d469791b121Na een spannende laatste zeildag trok het team van Yska, Jildau en Wouter aan het langste eind en mag zich de nieuwe wereldkampioen noemen. Maarten, Jaap en Cristel pakten een bronzen plak en kwamen daarmee ook op het podium te staan. Van harte gefeliciteerd allen!!

Kijk voor de volledige uitslagen op: https://ynglingworlds2021.sapsailing.com

Foto’s van het evenement zijn te vinden op de Facebookpagina van de Ynglingklasse en op: http://www.saralin.de/scrpt/galerie.php?param=ywm&bez=Yngling_WM_2021,_Berlin,_27.-29.07.2021
& https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0l5VaUrzXolKJ

Volgend jaar zal het WK in Koper, Slovenië georganiseerd worden van 22 - 29 juli. Noteer de data vast in je agenda!