United 4: jeugd, strijd & gezelligheid


United 4: jeugd, strijd & gezelligheid

Geplaatst op 10-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bertine van Dijk

Twee weken na Pasen mochten we gelukkig al weer het water op, nu het IJsselmeer op bij Medemblik waar de eerste van de United 4 wedstrijden werd gehouden. Naast veel jeugdboten had de Yngling een veldje van zes Ynglings op het water. De vier Loosdrechtse teams, team de Kler en team Tak.

Zes teams, dat klinkt niet veel. Maar de strijd was er niet minder om. Het was ontzettend tof om te zien hoe goed er gezeild werd, ook door de Loosdrechtse teams - al dat trainen heeft écht geholpen. Droomde Jolle tijdens Pasen nog over een stuurboord start voor iedereen langs. Deze droom werd al tijdens de United 4 werkelijkheid. En ook zat het met de snelheid goed bij de jonkies. Ze hebben het, zeker de eerste dag, erg spannend gemaakt. Er werd lekker gevaren, onder begeleiding van Mark Schuurman. Die elk team voorzag van complimenten en verbeterpunten, dit na elke wedstrijd. Complimenten voor hem, erg leerzaam en prettig om op deze manier wat zaken te bespreken!

Pizzatime
Tijdens de ALV kwam het al naar voren, we willen op het water strijd leveren, maar aan de kant meer gezelligheid. Dat is die zaterdag goed gelukt. Iedereen werd opgetrommeld, er werd bij de plaatselijke Italiaan gereserveerd en die avond hebben we onder het genot van een pizza gezellig bijgekletst. Fijn dat het allemaal weer kan, ik persoonlijk heb het behoorlijk gemist. En velen met mij, heb ik wel gemerkt. 

united4-2

Topweertje
Er stond die zaterdag nog redelijk wind en golven van de afgelopen dagen. Het duurde dus even om in te slingeren, maar uiteindelijk werden er vier mooie potjes gezeild. De zondag begon met twee uur uitstel. Ik zat nog thuis, te kleien met mijn zoon, toen ik toch maar die kant op moest komen - er begon wind te komen... In de auto had ik er nog een hard hoofd in, maar op de haven aangekomen stonden de vlaggen toch echt redelijk te wapperen. En de wind zette door, al gaf geen enkele weer-/windapp dit aan. Die dag sloten we de reeks af met nog eens drie potten. De zon scheen, het was gezellig en fanatiek aan boord en het kranen ging ook lekker snel ;) Wat mij betreft weer een zeer geslaagd weekend. 

...Oja, en bedankt Mark, voor de kraan-borrel. Opruimen met een hapje en drankje moeten we er inhouden!

Uitslag
#1: Reinier de Kler, Anna Bertling, Marije Willemsen (onovertroffen, met alleen maar 1-tjes)
#2: Matthijs Tak, Roos Eichhorn, Bertine van Dijk
#3: Jolle Bausch, Emilie van Raaij, Maureen Stelenhoef

Al met al een TOP weekend, jammer dat er niet meer bootjes op af kwamen. Dus...heb je een Yngling, wil je zeilen, de boot is zo gevuld...en dan zien we elkaar op het water! 

Volgende stop: NSR - Scheveningen, here we come!!