Paasevenement


Paasevenement

Geplaatst op 30-04-2022  -  Categorie: Algemeen

dca59749-05e3-48b2-a8c9-ec7476a0c820Het lijkt alweer even geleden, maar wat zijn we het wedstrijdseizoen fantastisch begonnen met het Paasevenement op de Kaag! Na twee jaar wachten was het een feest om weer met 12 Ynglings in de vertrouwde sleep van haven oost naar de Kaagsoos te zitten, daar een snel kopje koffie voor de wedstrijd te drinken terwijl we vanaf de bar de Cadetten in de gaten houden en toch weer nét iets te laat op weg naar de start gaan. Die start was dit jaar van een up-down baan, voor het eerst in de geschiedenis van het evenement. De Cadetten voeren wel hun vertrouwde plassenbaan en dat was soms even puzzelen met het tijdschema, maar dankzij de oplettendheid van het comité liep het soepel.

Zaterdag was er na het zeilen de jaarlijkse ALV, ook weer voor het eerst live bij elkaar. Het was een nuttige bijeenkomst waarin veel nieuwe ideeën werden geopperd, door zowel bestuur als de leden. Daarna was het hoog tijd voor een borrel met bitterballen in de zon. En de Yngling-daghap ging er daarna goed in.
Ook zondag en maandag scheen de zon volop en stond er een mooi lopend windje. Iedereen kon weer even rustig inslingeren en er werden spannende potjes gevaren. Met name toen het kruisrak dwars door het gat tussen het Norremeer en het Zweiland heen ging, zorgde dat voor leuke duels met drukverschillen en winddraaiingen. Het was785a2585-d939-4e84-a7b6-bf871a81686d-1 weer even graven in ons geheugen hoe we zo'n trekwal nu het beste aanvliegen, maar waarschijnlijk hadden meer teams daar last van, want de posities wisselden flink. 
Uiteindelijk trok de NED 365 met Gert Roukema, Marco Prins en Michelle van Dorst aan het langste eind en namen de grootste paashazen mee naar huis. Op de tweede plek de NED 350 met Reinier, Anna en Marije en de BEL 358 van Stefan, Bart en Bart was niet voor niets naar Nederland gekomen: ook paashazen voor hen. De prijs voor de beste nieuwkomer ging naar de NED 320 van Jolle, Maureen en Emile. 
De kop is er weer vanaf, we konden ons geen betere seizoensstart wensen! Veel dank aan de wedstrijdcommissie van de Kaag die erg met ons heeft meegedacht en aan onze wens om up-down te varen, tegemoet is gekomen. 
De volledige uitslagen zijn hier te vinden.