ONK Medemblik: Iets met lachende derde...


ONK Medemblik: Iets met lachende derde...

Geplaatst op 17-10-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Bertine van Dijk

4ee9dd77-ab2a-4c36-8f9d-533a0f5db2dfYes, we gaan het ONK zeilen! Drie dagen zeilen en gezelligheid, dat kan ik wel gebruiken na een aantal drukke weken op werk. Ook als ik Matthijs spreek hoor ik dat ie er zin in heeft. Maar wie wordt onze derde man? Lang blijft het onzeker, maar gelukkig doet de Yngling app zijn werk weer voortreffelijk. En vrijdagochtend vroeg staat daar Jasper Klip, al helemaal klaar om het water op te gaan. Ik ben ontzettend benieuwd wat de komende dagen gaat brengen, maar aan ons enthousiasme kan het niet liggen. We gaan ervoor...

Aan de start dit jaar negen boten, met ook de BEL12 op het water. Plezant dat jullie er ook waren. Het was een weekend van bijpraten, veel uitstel met koffie en onverwachte wendingen. Gelukkig hebben we er met moeite vijf wedstrijden uit geperst. Wel hoop ik op volgend jaar wat meer boten, afgesproken? 

Hurry up and wait
De mistbanken onderweg naar Medemblik voorspelden op vrijdag al niet veel goeds. In alle rust de boot het water in gedaan, waarna het koffie drinken kon beginnen. Leuk om zo iedereen weer te treffen, maar we komen natuurlijk maar voor één ding. Gelukkig werden we in de middag eindelijk het water op gestuurd. Die dag voeren we één wedstrijd die we als tweede eindigden. Een voortreffelijk begin, zeker met Jasper die zijn weg door de boot nog iets moest vinden. Zaterdag ging de wekker niet zo vroeg. Die dag hebben we twee wedstrijden kunnen zeilen, met wisselend resultaat voor ons (4 & 9). Nu maar hopen op vijf wedstrijden, zodat we door die negen een streep kunnen halen. Zeilen loopt altijd anders dan verwacht, dat hebben we die zondag weer mee mogen maken. Ons geduld werd behoorlijk op de proef gesteld, maar om 14:00 uur gingen we dan eindelijk het water op (als één van de weinige klassen), en hebben we nog heerlijk twee potten mogen varen (5 & 4).

 Gelukkig ook sociaalonk-2021-winnaars
Ook was er genoeg ruimte voor het sociale programma. De uitstel waar we vrijdag mee begonnen was minder zwaar door de koffie en suikerbrood bij Anna aan boord. En zo zaten we vrijdagavond als vanouds met z'n allen weer in de Driemaster voor tapas en gezelligheid. Op zondag stonden we met de laatste zon van de dag te 'steigerborrelen'. Met je zeilkleren aan een koud biertje met zoutje, beter kun je de dag niet eindigen. En ook op zondag hebben we met de winnaars (NED350: Reinier, Anna & Marije) nog geproost op het weekend, een mooie afsluiter.

Ik heb het weer naar mijn zin gehad! Hopelijk vond Jasper het ook zo leuk, dat we hem nog eens vaker in de Yngling gaat zien...

Resultaat van het weekend

  1. NED 350 De Kler
  2. NED 355 Jamin
  3. NED 353 Minks
    En wij...wij zijn gelukkige vierde geworden!

En dan...23 - 24 oktober: Hein Ruyten Trofee
Dé afsluiter van het Yngling zeilseizoen: de Hein Ruyten Trofee op de Langweerder Wielen. Veel korte wedstrijden met heel veel boten: dat is spektakel rond de boeien! Voor elke meter wordt gestreden en die strijd wordt vaak pas op de finishlijn beslist. Slapen gebeurt in de herberg of op een boot in het dorp, feest en eten in Langweer, all-inclusive. Het evenement met dubbele punten voor de jaarprijs. Heb jij je al ingeschreven?

Hein Ruyten Trofee - Yngling Club Holland