NED 355 wint North American Championship en World Championship!!


NED 355 wint North American Championship en World Championship!!

Geplaatst op 09-08-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Cristel Pessers

North American Championships thumbnail-fullsizeoutput-1ea5
De trip naar Sheboygan Wisconsin U.S.A. is voor Nederland zeer succesvol geworden. Met 5 eentjes en 1 tweede plek werden Maarten Jamin, Jaap Smolders en Cristel Pessers Noord Amerikaans Kampioen. Ze zeilden het evenement als voorbereiding op het WK. De omstandigheden waren goed op Lake Michigan wat ongeveer 1,5 keer  groter is dan Nederland. Door het ongebruikelijke koude water was er tijdens het evenement weinig  maar zeker genoeg wind.

Kennisdelen 
Op 27 Juni voorgaand aan het WK heeft Mark Schuurman van Layline een training gegeven aan alle Amerikaanse geïnteresseerden. Deze training werd georganiseerd door NED355. Deze wijze van kennisdeling werd door de Amerikanen zeer gewaardeerd.


World Championships 
Het WK werd ook zeer succesvol voor NED 355.  Maarten, Jaap en  Cristel werden met 17 punten na 10 gezeilde wedstrijden Wereldkampioen.  De 19-jarige Luke Ingalls werd met zijn team (zoon van John Ingalls) tweede met 34 punten en het team van Bruce Chafee werd met 44 punten 3de.


Yngling ook gezellig 48440660886-371f616171-o
Naast een spannend lichtweer zeilevenement was het ook nog gezellig. Iedere dag werd er in overvloed gezorgd voor gratis koffie/thee en fris en bier. ‘s-Avonds werd er steeds gezorgd voor echte Amerikaanse maaltijden met pizza/ hamburgers en chickenwings. De Dutch Party was een groot succes met echte import Heineken en Grolsch en op de achtergrond was ook Jantje Smit van de partij.  Tussen de twee evenementen was er voldoende tijd voor sightseeing in Chicago.


Investeren in de toekomst 
Team NED 355 kan terugkijken op twee geweldige zeilweken waar ze  samen met de teams uit Zwitserland, Zweden, Denemarken volledig zijn opgenomen als lid van de Amerikaanse Yngling familie. De Amerikanen zijn door de nieuw ontstane Yngling vriendschappen zeer gemotiveerd om volgend jaar naar Europa te komen en ook dat heeft  het afreizen naar Amerika voor NED 355 zeer de moeite waard gemaakt.

thumbnail-11dc5647-9c94-457c-b2c9-256dda20258b