Hein Ruyten Trofee: winst voor de NED 349


Hein Ruyten Trofee: winst voor de NED 349

Geplaatst op 28-10-2019  -  Categorie: Algemeen

img-2030Het laatste weekend van oktober is achter de rug en dat betekent dat de Hein Ruyten Trofee weer is verzeild. Dit klasse evenement werd dit jaar voor de achtste keer georganiseerd met hulp van Promotex en Hein Ruyten One Design. 

Op vrijdag werd begonnen met een training. Dit jaar mochten we naast de nationale vloot teams uit Noorwegen, Zwitserland, Duitsland en België verwelkomen. Daarnaast waren er een aantal nieuwe teams en de training werd dan ook goed benut.

Zaterdag waaide het helaas te hard om te kunnen varen. Met een theorie ochtend van trainer Mark Schuurman werd de dag toch nuttig besteed en verder werden Sneek, Hindeloopen en zelfs Ameland door de zeilers met een bezoek vereerd. ’s Avonds was er een hoop gezelligheid bij de Tapperij; een heerlijk diner en live muziek tot in de kleine uurtjes. Gelukkig kon er een uurtje langer geslapen worden vanwege het ingaan van de wintertijd.

img-2053Zondag waren de windgoden de zeilers beter gezind; de dag begon met een zonnetje en een prachtig lopend windje. Dat laatste trok in race drie aan tot een stevige bries. Het wedstrijdcomité had er ook zin in en startte de vloot maar liefst zeven keer weg. Omdat de wedstrijden slechts een half uur duurden en de baan niet erg groot was, bleef de vloot dichtbij elkaar. Dit zorgde voor veel spannende situaties en boeirondingen. Het gevecht om het podium werd gewonnen door Kaj, Jasper en Sam op plek drie, Yska, Wouter en Jaap op plek twee. De Hein Ruyten Trofee mocht door Kit, Diederik en Tobias in ontvangst genomen worden. Allen gefeliciteerd!

De volledige uitslagen zijn te vinden op de uitslagenpagina
Veel prachtig beeldmateriaal door Eize Hoekstra en Jelte van der Meer is te vinden via de Facebookpagina van de Yngling Club Holland