Goud voor Yska minks, Wouter Toornstra en Barbara Huber


Goud voor Yska minks, Wouter Toornstra en Barbara Huber

Geplaatst op 11-10-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: R. de Kler

Het Nederlands Kampioenschap Yngling (ONK) 2023 vond dit jaar plaats van 22 t/m 24 september bij Maas & Roer in Roermond over 3 dagen zeilen. Vrijdag 3 wedstrijden, zaterdag 5 en zondag 1 wedstrijd werden gevaren bij 4 tot 5 Beaufort op vrijdag en zaterdag en bij 2 Beaufort op zondag. 31 teams waarvan 2 Belgische, 22 Nederlandse en 7 Duitse boten, een mooi deelnemersveld.

Na spannende en eerlijke wedstrijden ontmoetten alle zeilers elkaar vrijdag- en zaterdagavond bij een barbecue, steigerborrel en heerlijke diner buffet in het gezellige clubhuis. En dat werd gevierd....

onk-c-johan-verhaegh
Op de slotdag werd de beslissende laatste wedstrijd gevaren. Team Jamin stond 1 punt achter Team Minks. Na een bloedstollende race werden Yska Minks, Wouter Toornstra en Barbara Huber Nederlands Kampioen. Gefeliciteerd!

De podiumplaatsen werden behaald door 3 Nederlandse teams:
1. NED 353 Yska Minks, Wouter Toornstra en Barbara Huber
2. NED 355 Maarten Jamin, Jaap Smolders en Cristel Pesser
3. NED 350 R.de Kler, Anna Bertling en Marije Willemsen

2023-onk-22-24-09-9412-1024x683
Bedankt!
Bij deze willen wij nogmaals iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de ONK-organisatie (voor en achter de schermen en tijdens kraanwerkzaamheden). Met speciale dank aan Johan Verhaegh voor de foto´s en ´Masten en zo..!´ voor sponsoring prijzen. Het was een geweldig evenement met weer de beroemde Limburgse vlaai na afloop.

Voor foto's zie fotogalerij en nog veel meer op.