Overige evenementen

 

20 – 21 – 22 april: Internationaal Paasevenement

De traditionele start van het Yngling seizoen: het paasevenement op de Kaag. Pasen valt laat dit jaar. Dat betekent meer kans op tropische temperaturen en smeltende paaseieren! Heb je het weekend ervoor getraind, dan hoef je alleen je boot nog maar te kranen en in de sleep te gaan liggen. Zaterdagmiddag is de jaarlijkse ALV en daarna diner op de Kaagsoos, zondag en maandag varen we een hele dag voor heerlijke chocoladeprijzen.

11 – 12 mei: Klasse evenement Binnenmaas

Na het succes van vorig jaar staat het klasse evenement op de Binnenmaas opnieuw op de kalender. Wat maakt het zeilen hier zo leuk? Veel lokale teams die volop meestrijden om een plek op het podium, korte races die vanaf de kant goed te volgen zijn, inschrijfgeld inclusief diner, feest en slapen op locatie. Dezelfde temperaturen als vorig jaar zijn besteld!

30 mei – 2 juni: Kleine Sneekweek

Voor de teams die niet naar Oostenrijk gaan of héél snel weer terug in Nederland zijn: de Kleine Sneekweek vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni, het weekend van Hemelvaart. Slapen in de Roerkoning op het Starteiland is mogelijk, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de laatste pont naar het vaste land.

8 – 9 – 10 juni: North Sea Regatta

In-shore races voor de kust van Scheveningen en de Ynglingklasse is erbij! Dit jaar wederom drie dagen, zaterdag tot en met maandag in het Pinksterweekend. Een extra dimensie van de North Sea Regatta is dat het de enige wedstrijd op stromend water op de kalender is. Daarnaast organiseert de Yngling Club Holland op zaterdag een steigerborrel. Heb je nog niet veel ervaring met varen op zee? De klasse-rubberboot is aanwezig om te assisteren.

15 - 16 juni: Braassem Summer Regatta

Het jaarlijkse mooi weer weekend op de Braassemermeer, zoals gewoonlijk op de kalender. Met een onuitputtelijk lunchbuffet, up-down wedstrijden en zaterdagavond een gezellig feestje is dit een vast evenement op de kalender.

5 – 6 – 7 juli: Zeeland Regatta

In 2018 werd voor het eerst de Zeeland Regatta georganiseerd, een initiatief van de Royal Yacht Club van België en watersportvereniging Arne. De eerste editie was een succes en in 2019 haakt de Yngling graag aan bij dit internationale ‘must do’ zeilevenement voor eenheidsklassen op het Veerse meer. Naast een strak georganiseerd wedstrijdprogramma met 8 – 10 starts in twee dagen is er dit weekend volop aandacht voor het sociale en walprogramma. Een zeilersdiner, slaapgelegenheid, aandacht voor supporters, overal is aan gedacht zodat jij je aandacht kunt richten op wat je het liefste doet. Op vrijdag starten de activiteiten met zeilclinics, een practice race en happy hour. Alle ingrediënten voor een vakantieweekend in Zeeland!

25 – 28 juli: Kaagweek

Elke dag twee wedstrijden over de Kagerplassen en ’s avonds feest in de tent; de Kaagweek is de oudste zeilweek van het land, maar zeker niet oubollig! Tegenwoordig wordt de Kaagweek van donderdag tot en met zondag gevaren en start met de zomeravondwedstrijd van woensdagavond 24 juli. Kijk voor een impressie en meer informatie op de website.

3 – 8 augustus: Sneekweek

De Sneekweek heeft geen toelichting nodig: overdag een heerlijk lange baan over het Sneekermeer en de Goïngarijpster Poelen varen, ’s avonds is het feest. Niet voor niets is het motto ‘overdag om de eer, ’s avonds voor de sfeer’. Voorpret of nagenieten van de vorige editie? Dat kan hier.

5 – 6 oktober: Klasse evenement Roermond

Dit jaar voor de 49e (!!) keer georganiseerd, hét klasse evenement van het zuiden. Traditioneel doen veel teams uit het zuiden van het land, maar ook België en Duitsland mee bij de korte up-down wedstrijden op de Maasplassen. De Roermondse zeilvereniging ‘Maas en Roer’ zorgt jaarlijks voor een warm welkom en een heerlijk dinerbuffet. Bovendien krijgt elk team een echte Limburgse vlaai mee naar huis! Slapen bij teams uit Roermond of op de vereniging is mogelijk.