Eredivisie Jeugd Zeilen

INSCHRIJVING GEOPEND: naar inschrijven 

 

Ben jij tussen de 13 en 21 jaar en klaar voor een nieuwe zeilervaring? Doe nu mee met jou vereniging aan de eerste editie van het eredivisie jeugdzeilen op 16 en 17 mei 2020. 

Stichting Nationaal Jeugdzeilplan, KWV de Kaag en Yngling Club Holland nemen gezamenlijk het initiatief tot de organisatie van dit competitieve traject voor de jeugd van 13 tot en met 21 jaar. De strijd zal worden verzeild in 6 identieke Ynglings. 

18 teams kunnen mee doen aan deze wedstrijd! Deze plekken zijn gereserveerd voor de jeugd die de eer van hun zeilvereniging komen verdedigen. 

Naast het verdedigen van de eer van je club, valt er ook een mooie prijzenpot* onder de winnaars te verdelen. 
1e plek: € 1.500,00
2de plek: € 750,00
3de plek: € 300,00 

Deelname per team: € 250,00
Datum: 16 en 17 mei 2020


Inschrijven kan hier
De Nor is hier te vinden. 

*Opmerking: Het prijzengeld kan enkel aantoonbaar gebruikt worden ten behoeve van de wedsrijdzeilsport voor jeugd.

 

logo-eredivisie-jeugdzeilen
yngling-wk2017-001
De 10 meest gestelde vragen

Zie hieronder de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Schroom niet en contact ons via ofni.[antispam].@edjz.nl

1. Ik heb nog nooit eerder in een Yngling gevaren, kan ik toch meedoen?

Jazeker. Er zijn op 4 en 5 april trainingsdagen gepland die je kunt volgen om de boot te leren kennen en ervaring op te doen met jouw team. De hele competitie bestaat uit personen die de yngling nog niet kennen. Deze gelijkheid is een belangrijke factor voor een spannende en eerlijke competitie.

2. Ik ken het race format van het Eredivisie Jeugzeil evenement niet, hoe werkt dit?

De organisatie zal er samen met jouw team voor zorgen dat jullie goed voorbereid aan de start verschijnen. Je zult tijdens een van de trainingsdagen al kennismaken met het concept, waar oefenraces gevaren worden.  Daarnaast is er op het evenement een uitgebreide briefing waar het concept nogmaals wordt uitgelegd. Meer informatie kun je vinden in de NOR

3. Welke leeftijdscategorie moet het team in vallen om mee te mogen doen aan het Eredivisie jeugdzeil evenement?

Alle teamleden moeten tijdens de wedstrijden de leeftijd hebben tussen de 13 en 21 jaar (geboren tussen 1999 en 2007). Voor deelnemers onder de 18 jaar wordt een parent approval verplicht gesteld.

4. Een boot hoef ik niet mee te nemen, wat wel?

De boten worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Dat is goed nieuws. Wat je wel moet meenemen:

  • Zeiljas of spraytop
  • Zeilbroek
  • Zwemvest (idealiter geen plofvest
  • Starthorloge (minimaal 1 per team)
  • Uiteraard is het mogelijk een vlag of teamkleding te mee te nemen waar zichtbaar is welke zeilvereniging jouw team representeert.
  • Kleingeld voor de pont

5. Welke faciliteiten zijn er aanwezig tijdens het evenement?

Het evenement wordt op de kaag gevaren. Het verzamelpunt is de Kaagsocieteit https://www.kwvdekaag.nl/societeit . Hier zijn douches en kleedruimtes aanwezig. Over accommodatie, parkeren en kamperen kun je meer vinden in de NOR.

 6. Ik wil ook het paasevenement op de kaag meevaren, kan dat?

Je kunt meedoen aan het paasevenement en hiervoor een boot huren tegen gereduceerd tarief. Een goede kans om alvast een evenement te varen met jouw team op hetzelfde vaarwater als waar de Eredivisie zal plaatsvinden. Er zijn 7 boten beschikbaar, wie het eerst komt wie het eerst maalt.

7. Kunnen meerdere teams van 1 vereniging meedoen aan de Eridivisie Jeugdzeilen?

Zolang er nog plekken beschikbaar zijn is dit mogelijk. Het maximale aantal teams dat kan meedoen is 18.

8. Wat kan ik winnen?

Er zijn prijzengelden beschikbaar voor de eerste drie teams in de competitie. Bij 18 deelnemende teams bedraagt de eerste prijs 500E per deelnemer (1500E voor het team), voor de 2e prijs 250E per deelnemer (750E voor het team) en de derde prijs 100E per deelnemer (300E per team). Dit prijzengeld is uitsluitend te besteden ten behoeve van jeugdzeilen.

9. Mijn team is niet lid van een watersportvereniging, kan ik alsnog meedoen?

Wanneer teams inschrijven die geen directe relatie hebben met een bij het KNWV aangesloten vereniging of de Wind en Watersport Vlaanderen dan zal de OA en het KNWV ondersteuning geven om deelname mogelijk te maken.

10. Ik wil graag deelnemen maar ik heb geen (compleet) team, wat nu?

Vraag eens rond op de zeilvereniging waar je zeilt of je een team kunt vormen. Geen volledig team? Geen probleem. Neem contact op via ofni.[antispam].@edjz.nl voor het mogelijk vormen van een gelegenheidsteam. Wij gaan voor jouw kijken of we een match kunnen maken.